Reacția Ministerului Economiei la protestul transportatorilor

Autor: , in Social / 11 decembrie, 2019, 17:42

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au avut o ședință cu transportatorii care astăzi au protestat în PMAN, o manifestație față de modul de examinare de către Minister a cererii transportatorilor de a ridica tariful pentru serviciile de transport.

Conform unui comunicat demis de minister, Anatolie Usatîi a reiterat deschiderea spre un dialog deschis cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane în vederea identificării unor soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii.

„Suntem conștienți de faptul că problema tarifară din domeniu este una ce a fost neglijată pe parcursul mai multor ani. Totodată, considerăm că abordarea acesteia de o manieră ultimativă fără a lua în calcul calitatea și siguranța serviciilor pentru călători nu este o abordare corectă”, a menționat ministrul Anatol Usatîi.

În context, reprezentanții ministerului anunță că au inițiat consultări pe platforma Consiliului Consultativ al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în vederea identificării problemelor ce contribuie la stagnarea domeniului, dar și a soluțiilor pentru depășirea acestora, asigurând un echilibru între interesele operatorilor de transport și călătorilor ce beneficiază de serviciile acestora.

Sute de microbuze de rută au blocat astăzi mai multe benzi de circulație din Piața Marii Adunări Naționale. Transportatori din întreaga republică au protestat în acest fel față de modul de examinare de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a cererii transportatorilor de a ridica tariful pentru serviciile de transport.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X