Ștefan Vodă: 25 de copii, internați cu intoxicaţie acută după ce un elev a folosit spray lacrimogen

Autor: , in Populare / Social / 11 decembrie, 2019, 18:09

25 de copii au ajuns la spital după ce un elev de clasa a 8-a din gimnaziul localității Talmaza, raionul Ștefan Vodă, a pulverizat dintr-un balon cu spray lacrimogen în incinta instituției de învățământ. Incidentul a avut loc astăzi, 11 decembrie.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), este vorba de un caz de „intoxicaţie acută neprofesională de etiologie chimică” în gimnaziul „Anatolie Sîrghi” din localitate. Potrivit informaţiilor preliminare, un elev din clasa a 8-a a deschis un balon cu spray lacrimogen la etajul doi al instituţiei, conţinutul căruia constituia aproximativ 150 de doze de utilizare. Balonul a fost aruncat, ulterior, în WC-ul şcolii.

În prezent 25 de copii sunt internați la spitalul raional Ştefan Vodă. Aceștia au acuzat simptome de greaţă, vomă, tuse, cefalee, ameţeli, senzaţie de arsuri ale căilor respiratorii, conjunctivită. Starea copiilor este satisfăcătoare.

„Cu regret, populaţia nu conştientizează gravitatea urmărilor intoxicaţiilor de etiologie chimică, acestea devenind o problemă stringentă de sănătate publică în Republica Moldova. În ultimii 3 ani, este al doilea caz de acest gen, după cel din liceul din satul Costeşti, raionul Ialoveni”, se arată într-un comunicat al ANSP.

Specialiştii ANSP continuă investigarea cazului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X