Consiliul de Administrare al întreprinderii „Metalferos”, care desfășoară concursul pentru ocuparea funcției de director al instituției, a eliminat un candidat din concurs. Este vorba de Arcadie Vicol, care a activat în ultimii patru ani în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului de Administrație al Moldovagaz.

Conform organizatorilor concursului pentru selectarea viitorului director al Metalferos, Vicol a fost exclus din competiție pentru că „nu a întrunit condițiile pentru a fi promovat în etapa a doua a concursului”.

Astfel, pentru etapa interviului au fost admise trei candidaturi.

Printre candidați se numără Igor Cujbă, și un fost comisar de poliție din Nisporeni. Întâmplător sau nu, Nisporeniul este localitatea de baștină a deputatului PD Vladimir Andronachi, acuzat în presă că a stat în spatele schemelor de la companie din ultimii ani.

Igor Cujbă a fost comisar de poliție în Nisporeni până în 2009. Din 2012 el activează în România, în cadrul companiei „Mechel Group”, care a avut afaceri tot în domeniul metalurgic. CV-ul lui Cujbă poate fi văzut aici.

Un alt candidat este Eugen Andronic, actualmente director adjunct al companiei de securitate Allas, acolo unde activează încă din anul 1995.

Sergiu Dascăl luptă și el pentru compania Metalferos. Aceasta a lucrat în ultimii ani pentru o companie din România, specializată în vânzări online.

Fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, declara anterior că cea mai mare parte a profitului din exportul de metale din Republica Moldova este sustras de 10-12 companii căpușă din jurul Metalferos.

Oficialul a mai menționat că acest profit, care putea să fie de zeci de milioane de lei lunar, mergea pentru finanțarea Partidului Democrat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here