(DOC) Plahotniuc s-ar fi aflat în Iași cu 2 săptămâni înainte de căderea Guvernului Sandu

Autor: , in Politic / Populare / 12 decembrie, 2019, 16:20

Vladimir Plahotniuc s-ar fi aflat în Iași în perioada 25-28 octombrie, cu doar două săptămâni înainte de căderea Guvernului Sandu.

Cel puțin asta reiese dintr-un document trimis de Centrul Național Anticorupție de la Chișinău chestorului Cătălin Ioniță, din Ministerul român al Afacerilor Interne.

Potrivit documentului semnat de Lidia Chireoglo, director adjunct al CNA, Plahotniuc ar fi fost văzut „în zona spitalului Parhon din Copou, municipiul Iași” în perioada 25-28 octombrie.

Perioada coincide cu demiterea Guvernului Sandu de către deputații PD și PSRM, această presupusă aflare a lui Plahotniuc la Iași fiind cu exact două săptămâni înainte de căderea Executivului.

În spațiul public s-a mai vehiculat zvonul că Plahotniuc s-ar fi aflat la Iași în preajma căderii Guvernului Sandu și votării noului Executiv, în frunte cu Ion Chicu.

În același timp, presa română a scris recent că Plahotniuc ar fi înaintat o ofertă de 4 milioane de euro pentru a cumpăra postul român de televiziune Prima TV.

În aceste condiții, CNA a solicitat autorităților române să identifice locul aflării lui Plahotniuc în România.

Amintim că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, este căutat în România, Marea Britanie și SUA inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova. Demersurile au fost înaintate de către Centrul Național Anticorupție (CNA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X