Cel puţin un muncitor a fost dat dispărut joi în urma unui incendiu izbucnit la bordul portavionului Amiral Kuzneţov, singurul portavion al marinei ruse, transmite AFP.

Potrivit Ria Novosti, focul a izbucnit în cală, în timpul unor lucrări de sudură, nava aflându-se din 2017 în portul arctic Murmansk pentru lucrări de mentenanţă şi modernizare planificate să dureze până în 2021.

Iniţial a fost anunţat un bilanţ de trei dispăruţi, acesta fiind ulterior revizuit în jos. Un purtător de cuvânt al şantierului naval Zvezdocika a menţionat că se fac verificări dacă există persoane rănite, scrie Agerpres.

La bordul vasului se aflau peste 400 de persoane la izbucnirea incendiului, care la orele prânzului încă nu fusese stăpânit şi se întindea pe o suprafaţă de 600 mp.

Incidentul survine după ce, la sfârşitul lui octombrie anul trecut, docul plutitor la care fusese amarată nava s-a scufundat, un muncitor pierzându-şi viaţa.

Intrată în serviciu în 1990, nava Amiral Kuzneţov a fost desfăşurată în ultimii ani în Marea Mediterană în cadrul intervenţiei ruse în Siria. Nava nu a mai beneficiat de reparaţii majore din 1997.

Problemele portavionului nu sunt izolate în flota rusă, având în vedere că în ultimii zece ani s-au produs trei incendii la bordul unor submarine ruse aflate în reparaţii. Experţii au atras atenţia asupra nerespectării normelor de securitate pe şantierele navale.

Un episod dramatic a avut loc în iulie a.c., când 14 marinari aflaţi la bordul unui submarin nuclear de cercetare au murit într-un incendiu declanşat în timpul unei misiuni în Marea Barents.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here