Năstase a dat în judecată ANRE pentru majorările din luna august a tarifului la energia electrică; Decizia Curții de Apel

Autor: , in Social / 13 decembrie, 2019, 19:13

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins drept nefondată cerea de chemare în judecată a liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, împotriva Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE).

În luna noiembrie curent Năstase anunța că a decis să acționeze în judecată ANRE, nefiind de acord cu majorările operate la 16 august curent la tarifele și prețurile la energia electrică. Atunci, liderul Platformei Da spunea că dosarul se află pe rol la Curtea de Apel Chișinău.

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au decis să declare inadmisibilă cererea de chemare în judecată, pe motiv că Năstase nu a făcut dovada unui drept pe care îl revindecă, nu a demonstrat că are calitatea de consumator de energie electrică și că nu a prezentat împuternicirile legale prin care reprezintă acea parte a cetățenilor care au un venit mic și mediu.

Amintim că, la 16 august curent, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a ajustat tarifele și prețurile la energia electrică.

Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării achită 1,89 lei/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării achită 2,23 lei/kWh. Potrivit ANRE, prețurile ajustate au revenit la nivelul prețurilor din anul 2017.

Până la 16 august, consumatorii Gas Natural Fenosa achitau de 1,79 lei/kWh sau cu 10 bani mai puțin față de tariful aprobat, iar consumatorii „Furnizare Energie Electrică Nord” – 1,91 lei sau cu 32 de bani mai puțin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X