Percheziții în dosarul fraudei bancare. Este vizat ex-guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu

Autor: , in Social / 13 decembrie, 2019, 15:06

Procurorii Anticorupție au efectuat joi, 12 decembrie, percheziții în dosarul penal privind frauda bancară. Potrivit zdg.md, care citează surse proprii, perchezițiile ar fi fost efectuate la domiciliile fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-președintei „Victoriabank”, Natalia Politov, dar și nepotului lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”.

Potrivit sursei citate, perchezițiile au vizat și alte locații, fiind efectuate și ridicări de la „Victoribank”. Totodată, Drăguțanu, Politov și Ghimpu ar fi fost audiați de procurori.

Informația cu privire la efectuarea unor percheziții în dosarul fraudei bancare a fost confirmată de procurorul Octavian Iachimovschi, care însă a declarat că nu poate comunica cine sunt persoanele vizate.

„Pot confirma că au fost efectuate percheziții și au fost audiate persoane. Pot să vă mai spun că perchezițiile au avut loc în legătură cu o fază destul de importantă din furtul miliardului și vizează recuperarea unor sume în valoare de aproximativ 2 miliarde 200 de milioane de lei”, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul Octavian Iachimovschi, șeful grupului de urmărire penală din dosarul penal privind frauda bancară.

Contactată pentru o reacție, Natalia Politov a rugat să revenim peste 15 minute cu un apel, iar ulterior nu a mai răspuns la telefon. Am apelat și numărul de telefon al fostului guvernator al BNM, însă acesta a declarat că „nu am dat de el”. Nici la SMS-ul expediat de sursa citată, Dorin Drăguțanu nu a răspuns.

Citește și: (DOC) Garanțiile de stat pentru acoperirea fraudei bancare, investigate; Ce spunea PA despre Leancă, Drăguțan, Candu și Arapu în septembrie

Sechestre în valoare de peste un miliard de lei pe bunurile celor implicați în frauda bancară

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X