Stoianoglo l-a înlăturat din funcție pe adjunctul lui Morari care conducea urmărirea penală în dosarul fraudei bancare

Autor: , in Populare / Social / 13 decembrie, 2019, 17:59

După ce l-a suspendat din funcție pe șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a decis să sisteze interimatul funcției de adjunct al PA, deținut până acum de Octavian Iachimovschi, care conduce, de câteva luni, și grupul de urmărire penală din dosarul penal privind frauda bancară. Informația a fost publicată de Ziarul de Gardă.

UPDATE 18:17 Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a fost sistată executarea Ordinului prin care s-a dispus exercitarea interimarului funcției de către Octavian Iachimovschi. Mai exact, Iachimovschi nu va mai fi șef-adjunct al PA începând cu luni, 16 decembrie, ci va fi reîncadrat în funcția de procuror al PA, a comunicat Gaitur pentru cotidianul.md.

Potrivit zdg.md, procurorul Octavian Iachimovschi susține că nu cunoaște motivele care au stat la baza deciziei, nu i-a fost comunicată această suspendare și nici nu cunoaște dacă va rămâne sau nu să conducă grupul de urmărire penală în dosarul privind frauda bancară.

În locul lui Iachimovschi, interimatul funcției de adjunct va fi exercitat de procurorul-șef al procuraturii raionului Căușeni, Vladislav Cojocaru, notează zdg.md.

Contactat telefonic, adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a precizat că Octavian Iachimovschi a fost înlăturat din funcția de adjunct interimar pentru a se putea concentra mai bine pe dosarul cu privire la frauda bancară, care se află în vizorul societății.

Aceeași sursă mai notează că noul adjunct interimar de la PA, Vladislav Cojocaru, este fratele judecătoarei Corina Ursachi. Despre soțul magistratei, Andrei Ursachi, RISE Moldova a scris anterior că a făcut parte din cercul de putere a lui Vladimir Plahotniuc, fiind la un moment dat acționar în cadrul „Finpar Invest” SRL. Ursachi este și cel care i-a vândut lui Plahotniuc vila de la București.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X