O uriașă șopârlă gonflabilă a apărut lângă bradul din PMAN. Ceban: Luni aștept demisia cuiva

Autor: , in Cultură/Media / Populare / 14 decembrie, 2019, 10:43

O uriașă șopârlă gonflabilă și-a făcut recent apariția în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală, în zona în care este amplasat și pomul de Crăciun instalat de Primăria Chișinău. Prezența șopârlei a fost semnalată printr-o postare a unei pagini locale de umor de pe Facebook. Tot pe internet, reacția primarului general, Ion Ceban, a fost una promptă. „Luni aștept demisia cuiva”, a comentat edilul.

„Cineva a crezut că bradul verde are nevoie de o husă verde alături. Se mai întâmplă. Ne lămurim cu situația”, a scris Ion Ceban pe contul său de Facebook.

Internauții au făcut haz de creatura gonflabilă

„Sala de ședințe al noului guvern?”, „La Chișinău tot s-o legalizat iarba?”, „La Chișinău e Halloween pe stil vechi!”, „Desigur, cel mai popular personaj de Crăciun”, „Nu vă plac caruselurile cu femei și bikini, poftim o șopârlă!” sau „Acum și în Moldova vom avea propria legendă despre Godzilla” – sunt doar câteva dintre glumele făcute de internauți despre noua apariție din PMAN.

Nici solicitarea de „demisie a cuiva” nu a rămas fără comentarii. Doi internauți i-au dat replică lui Ion Ceban.

„Toți care s-au ocupat de „feeria” de anul acesta trebuie demiși. Degrabă e Crăciunul iar la principalul brad al țării – scânduri, garduri peste garduri, stoica, caruseluri ruginite fiecare cu muzica lui, iarăși setcă de lumini peste pman… Numai scapasem… Parcă ești la club in sat în 90… of”, a comentat o femeie.

„Chiar dacă va demisiona șeful direcției de comerț nu se vor schimba multe lucruri spre bine, ar fi bine să demisioneze toți cei care au activat la conducerea direcțiilor, asociațiilor,întreprinderilor municipale în ultimii 5-10 ani. Cred că primarul general ar trebui să aibă sub conducerea lui nemijlocită o secție de control profesional în toate domeniile de activitate a primăriei”, a scris un bărbat.

Demisia cui o așteaptă Ceban?

Ion Ceban așteaptă cererea de demisia a șefului Direcției Comerț a Primăriei, Marcel Zambițchi. „A treia saptamina vorbim despre faptul că în piață nu trebuie sa fie favelă peste favelă. Fără пристройкэ și mansarăa, fără prea multe elemente adunate unul peste altul. Rog demisia benevola de luni”, i s-a adresat lui Zambițchi pe Facebook, în această dimineață, primarul Capitalei.

Amintim că la 9 decembrie, Ion Ceban l-a mustrat public pentru anumite nereguli găsite la caruselul instalat în PMAN în perioada sărbătorilor de iarnă. „Plecați ori dumneavoastră, ori tovarășul cu caruselurile din Piață”, l-a avertizat Ceban pe Zambițchi, nemulțumit de faptul că între orele 14 și 17, perioada în care municipalitatea a anunțat că caruselurile sunt gratuite, doritorii erau solicitați să plătească.

Un alt funcționar responsabil de estetica din PMAN este șefa Direcției Cultură a Primăriei, care la 9 decembrie a primit și ea indicații de la primar „să nu transforme PMAN într-o favelă”. „Vedem că acolo se adaugă tot felul de buticuri. Mai trebuie o mansardă deasupa Guvernului și o „pristroikă” la Pușkin. Luați vă rog, sub control personal, dacă domnul Zambițchi nu se decurcă”, s-a adresat edilul Capitalei.

Astăzi, Ceban a pomenit-o și pe Stela Mitriuc. „Cum am vorbit ieri, faceți regulă estetică și funcțională acolo. Aveți termen până pe 21.12, când se lansează târgul de Crăciun”, a scris Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Cred ca pur si simplu nimeni din primarie nu gestionesza amenajarea petei si n-a fost discutat la prlmarie un plan concret despre petrecerea sarbatorilir de iarna. Primarul in toate are vonovati , iar el nu raspunde de nimic. Are cineva nevoie de asa primar?

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X