Un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de la drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni (FOTO)

Autor: , in Politic / Populare / 14 decembrie, 2019, 21:30

Noul termen pentru finalizarea lucrărilor de construcție a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni este luna august 2020. Cel puțin asta anunță Guvernul, după ce prim-ministrul Ion Chicu a vizitat sâmbătă șantierul de construcție a drumului, pe o lungime totală de 18 km. În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 60% și a mai rămas de construit tronsonul din orașul Strășeni și Vatra, se arată într-un comunicat al Executivului.

„Reprezentantul companiei constructoare l-a asigurat pe premier de calitatea lucrărilor și a menționat că drumul reabilitat va fi dat în exploatare la finele lunii august 2020.

Responsabilii companiei constructoare au solicitat de la Executiv susținere în impulsionarea procesului de înlocuire a pilonilor rețelei electrice de distribuție, pe segmentul satului Vatra. Șeful Guvernului a transmis această sarcină ministrului Economiei și Infrastructurii”, se mai arată în comunicat.

Potrivit contractului, drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni urma să fie dat în exploatare încă în anul 2016 și pe motivul întârzierii, compania constructoare suportă sancțiuni. Costul proiectului este de peste 23 de milioane de euro și lucrările vor fi încheiate în anul 2020.

Cotidianul.md precizează că ultimul termen pentru darea în exploatare a drumului era sfârșitul anului 2019.

În august 2019, mai mulți angajați ai companiei care efectuează lucrări de reparație a drumului Ungheni–Chișinău, s-au plâns că nu și-au primit salariile de jumătate de an. În semn de protest, oamenii au intrat în grevă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X