China a interzis transmisia meciului Arsenal – Manchester City din cauza unei declarații a lui Ozil

Autor: , in Sport / 15 decembrie, 2019, 15:56

Partida dintre Arsenal şi Manchester City nu va mai fi televizată în China din cauza unui comentariu postat de jucătorul londonezilor, Mesut Ozil. Fotbalistul german a luat poziţie faţă de situaţia unei minorităţi musulmane din China, cea a uigurilor.

Mesut Ozil, care este şi el musulman, i-a numit pe uiguri „războinici care rezistă persecuţiilor” şi a criticat politica Chinei. Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au dezvăluit că aproape un milion de persoane, majoritatea uiguri, sunt închise fără a fi fost judecate în lagăre, în timp ce autorităţile de la Beijing au negat categoric acuzaţiile susţinând că este vorba de „centre vocaţionale” pentru combaterea extremismului religios.

Arsenal s-a distanţat imediat de opinia jucătorului său, precizând că este o organizaţie apolitică, iar Ozil a exprimat propriile păreri, nu şi cele ale clubului, după proteste vehemente în social media, scrie Digisport.ro.

Presa chineză a condamnat postarea lui Mesut Ozil, afirmând că acuzaţiile lui sunt false, iar federaţia chineză de fotbal a calificat drept inacceptabilă atitudinea jucătorului de la Arsenal care „a rănit” sentimentele fanilor.

Iar televiziunea care urma să transmită partida tunarilor cu City a decis să scoată meciul din program, în semn de protest.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X