Magistrata care a permis construcția unui bloc cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță, avansată în grad

Autor: , in Social / 16 decembrie, 2019, 16:39

Președinta interimară a Curții de Apel, Lidia Bulgac, care a făcut parte din completul de judecată ce a dat undă verde pentru construcția unui bloc cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță, a obținut gradul I de calificare. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de vineri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit anticorupție.md, Lidia Bulgac este judecătoare din 1993. În 2007, i s-a decernat Diploma de onoare a CSM, iar în martie 2018, titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, care se acordă pentru „devotamentul faţă de sistemul judiciar”, în semn de „stimulare morală a muncii îndelungate a judecătorului şi a devotamentului lui faţă de profesia aleasă”.

Împreună cu Silvia Gârbu și Grigore Dașchevici, Lidia Bulgac a luat decizia de a permite privatizarea terenului din Grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt unde se află cafeneaua Guguță, companiei de contrucții Regata Imobiliare, succesoare în drepturi a Finpar Invest, firmă afiliată ex-liderului democraților, Vlad Plahotniuc. Instanța, prin decizia din 7 iunie 2018, a lăsat în vigoare dreptul companiei de a construi un imobil cu 13 etaje pe teritoriul parcului. Magistrații au respins demersul Consiliului Municipal Chișinău și al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor prin care se solicita interzicerea construcției. Instanța a admis pretenția reclamantului ÎCS Regata Imobiliare și a anulat sintagma „fără drepturi de privatizare” din pct.1 al Deciziei Consiliului municipal Chișinău nr.11/35 din 23 decembrie 2014.

În august curent, Lidia Bulgac a fost desemnată de CSM președintă interimară a Curții de Apel Chișinău, după expirarea mandatului lui Ion Pleșca.

Precizăm că, potrivit legii, gradul I de calificare se acordă preşedinţilor şi vicepreşedinţilor curţilor de apel, precum și judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X