Mai multe persoane nu și-au primit apartamente, după ce „Glorinal” a intrat în insolvență; Prejudiciu de peste 15 milioane lei

Autor: , in Actualitate / Social / 16 decembrie, 2019, 18:34

Patru persoane din cadrul companiei de construcții „Glorinal” au fost audiate de procurori, în urma perchezițiilor efectuate astăzi. Conform Procuraturii Generale, firma se află în proces de insolvabilitatea și a cauzat peste 15 milioane lei prejudicii, după ce investitorii nu și-au primit apartamentele.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie ai companiei de construcții, atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani. De menționat că, la moment compania se află în proces de insolvabilitate.

Procurorii au efectuat 12 percheziții la domiciliile și automobilele factorilor de decizie, dar și la sediul companiei.

În rezultatul perchezițiilor, procurorii au ridicat agende, înscrisuri și documente care vor fi supuse examinării.

Concomitent, au fost audiate 4 persoane – factori de decizie ai companiei.

Dacă vor fi găsite vinovate pentru fapta de escrocherie, Procuratura atenționează că acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani; iar pentru abuz de serviciu, aceștia ar fi pasibili de pedeapsa sub formă de amendă în mărime de până la 117.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Acțiunile de urmărire penală au fost pornite la sesizarea părților vătămate. Per total, prejudiciile preliminare cifrează suma de peste 15 milioane lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X