Ce au spus Dodon și Greceanîi după ședința Consiliului Republican al PSRM. Declarația semnată de socialiști (VIDEO)

Autor: , in Politic / 17 decembrie, 2019, 18:13

Socialiștii au făcut totalurile anului 2019 și au trasat sarcinile pentru anul viitor. Cel puțin asta susține președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, că au discutat membrii formațiunii la ședința Consiliului Republican al PSRM. Totodată, socialiștii se arată categoric împotriva ideii de modificare a Constituției pentru ca președintele să fie ales în Parlament și sunt încrezători în victoria lor în alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești, acolo unde PSRM va avea un candidat.

„Anul viitor vom promova proiecte economice și sociale ale Guvernului”, a precizat Zinaida Greceanîi.

„Oponenții noștri să se lase de gândul ca vor fi alegeri anticipate. Vom face tot posibilul să fie alegeri ordinare în 2023. Am pledat pentru un stat prezidențial, nu vom veni cu o inițiativa de modificare a Constituției de alegere a președintelui de către Parlament”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Dodon și Greceanîi au declarat că PSRM va avea un candidat pentru cirscumscripția Hîncești, acolo unde mandatul de deputat a rămas vacant după ce Alexandru Botnari a ales funcția de primar al orașului Hîncești. Mai mult, Dodon s-a arătat sigur de victoria socialiștilor în această circumscripție.

Ce conține declarația PSRM

În cadrul ședinței, declarație adoptată marți de ședința Consiliului Republican, PSRM constată că în 2019 Republica Moldova „a fost eliberată de regimul criminal oligarhic al lui Vladimir Plahotniuc, iar „președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și Partidul Socialiștilor au jucat un rol important în demontarea acestui regim”.

„Partidul Socialiștilor a obținut rezultate impresionante în cadrul alegerilor parlamentare și locale generale” și „și-a menținut statutul de cel mai mare partid parlamentar din țară”, se arată în declarație, care menționează și victoria decisivă a lui Ion Ceban la funcția de primar general de Chișinău.

„În 2019, candidații PSRM au obținut victorie în 17 orașe, inclusiv în 7 centre raionale și în 190 de sate ale țării. Potrivit rezultatelor scrutinului, reprezentanții Partidului Socialiștilor conduc 21 de raioane din R. Moldova”, se mai arată în declarație.

Socialiștii scot în evidență faptul că Guvernul Ion Chicu a fost învestit la inițiativa lui Igor Dodon și cu sprijinul PSRM, care „îi oferă încredere”.

PSRM constată că relațiile cu Federația Rusă „au fost restabilite în toate domeniile”.

„Prioritatea noastră pentru anul 2020 este pregătirea pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova. PSRM pledează pentru ca șeful statului să fie ales în continuare de popor. Respingem cu fermitate orice speculație cu privire la posibila alegere a președintelui țării de Parlament. Avem încredere deplină în șeful statului, Igor Dodon, și îl considerăm cel mai potrivit candidat pentru funcția de Președinte al țării la alegerile din 2020”, se mai arată în declarația PSRM.

Citește și: PSRM a decis să-l propună pe Dodon drept candidat la prezidențialele din 2020 (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X