Cel puțin trei persoane au murit în urma tornadelor din sud-estul Statelor Unite

Autor: , in Externe / 17 decembrie, 2019, 17:23

Cel puţin două persoane din nordul statului american Alabama şi o persoană din Louisiana au murit în urma mai multor tornade care au lovit sud-estul Statelor Unite, dărâmând acoperişurile unor clădiri, doborând copaci şi linii electrice, au declarat oficialii, citaţi de Reuters.

Cea mai mare parte a pagubelor provocate de tornadele şi furtunile din ultimele ore au fost raportate în mai multe regiuni din Louisiana, Mississippi, Alabama şi Texas, începând de luni, au declarat oficiali din cadrul biroului şerifului pentru presa locală, relatează Mediafax.

Echipe de experţi vor fi trimise marţi la prima oră pentru a evalua amploarea pagubelor, a spus Rich Thompson, meteorolog şef al Centrului de Prognoză a Furtunilor de la Serviciul Meteorologic Naţional (NWS).

„Rapoartele iniţiale sugerează că prima tornadă a avut loc în Louisiana în jurul orei 10:35 CST şi prima victimă a tornadei a fost înregistrată undeva în jurul orei 11:18 CST”, a declarat meteorologul NWS Jared Guyer.

Mai multe ploi şi vânturi sunt aşteptate peste noapte şi marţi, furtunile deplasându-se în sud-estul Georgiei, în Panhandle Florida şi coasta Carolina la orele dimineţii.

Cel puţin 28.300 de persoane s-au confruntat cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică în Mississippi, Louisiana şi Alabama, potrivit site-ului de urmărire Poweroutage.Us.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X