Posturile vamale Leușeni, Giurgiulești și Sculeni vor fi modernizate. Ultimul își va dubla numărul de piste (VIDEO)

Autor: , in Economic / Populare / 18 decembrie, 2019, 17:33

Serviciul Vamal a lansat miercuri proiectul de reabilitare și modernizare a punctelor de trecere „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Giurgiulești”, care sunt cele mai traversate posturi vamale din R. Moldova. Acesta vizează majorarea numărului pistelor de control, reconstrucția căilor de acces care fac legătura posturilor vamale cu arterele naționale, reabilitarea platformelor de scanare a mijloacelor de transport, dotarea cu echipament de control nou și performant, dar și modernizarea sistemelor de iluminat și semnalizare.

La Sculeni vor fi 16 piste

Postul vamal Sculeni va beneficia de circa 70% din fondurile proiectului alocate Republicii Moldova. După extindere, acesta va dispune de 16 piste, comparativ cu 8, câte sunt în prezent. Vor fi construite spații moderne destinate controlului bagajelor, precum și încăperi pentru solicitanții de azil.

36 de luni și 5 milioane de euro

Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni, acesta urmând să fie finalizat la data de 1 iulie 2022. Bugetul alocat este de 5 milioane de euro, dintre care 3,214 milioane de euro reprezintă grantul acordat Republicii Moldova de UE, iar 1,786 milioane de euro constituie contribuția Guvernului de la Chișinău.

Potrivit Serviciului Vamal, proiectul „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița Republica Moldova-România” este un proiect de investiții de o importanță strategică pentru dezvoltarea zonei de frontieră a Republicii Moldova și Uniunii Europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X