Parlamentul a votat în lectură finală, cu 68 de voturi, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) pentru anul viitor. Potrivit documentului, veniturile și cheltuielile acestora au fost stabilite în sumă de aproape 8 milioane 400 de mii de lei, cu o majorare a veniturilor de 14,4% și a cheltuielilor – cu 11,4%.

Totodată, veniturile din prime vor constitui circa 63,5% în totalul veniturilor fondurilor AOAM. Transferurile de la bugetul de stat pentru asigurarea categoriilor de persoane asigurate de către Guvern se preconizează la nivel de 34%.

Citește și: Parlamentul a micșorat scutirea la importul mașinilor hybrid. Carp: E favorizat agentul economic care a finanțat campania lui Ceban (VIDEO)

Deputații au susținut menținerea costului primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în formă de sumă fixă pentru anul 2020 la nivelul anului curent – în valoare de 4056 de lei. Totodată, se vor menține și reducerile la procurarea acesteia pentru mai multe categorii de persoane fizice și juridice.

Proiectul bugetului de stat pentru 2020, votat în lectură finală

Ca și în anul curent, cuantumul primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală va rămâne la nivelul de 9%, inclusiv 4,5% – achitate de angajat și 4,5% – achitate de angajator.

Citește și: Politica bugetar-fiscală, votată în lectură finală. Serviciile giganților cyber vor fi, totuși, impozitate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here