Sancțiuni pentru șoferii curselor de pasageri. O operațiune specială a polițiștilor a depistat numeroase nereguli tehnice

Autor: , in Social / 20 decembrie, 2019, 18:55

Oamenii legii au depistat numeroase încălcări și deficiențe tehnice în exploatarea mai multor vehicule de pe rutele de pasageri din municipiul Chișinău. În cazul operațiunii speciale „Autobuz”, desfășurată în perioada 2-15 decembrie în Capitală, au fost efectuate opt controale ale mijloacelor de transport și opt razii în trafic și la Gările Auto din municipiu, unde au fost supuse inspectării tehnice și legalității actelor ce atestă dreptul la activitate, fiind verificate 420 de unități de transport, dintre care 11 autobuze școlare.

Urmare a verificărilor efectuate, la unitățile de transport care transportă călători au fost depistate abateri tehnice, fiind depistate 91 de contravenții.

Printre acestea sunt defecte tehnice la sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

Au fost întocmite 71 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 600 lei, administratorilor le-au fost înmânate prescripții și au fost sancționați cu amenzi în mărime de 3000 de lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice iar 11 unități de transport au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și le-a fost interzisă ieșirea la rută până la înlăturarea tuturor neajunsurilor depistate de polițiști.

Potrivit Poliției Capitalei, scopul operațiunii a fost contracararea transportului ilicit de călători, prevenirea accidentelor rutiere, exploatarea vehiculelelor angrenate la transportul de călători și a autobuzelor ce transportă elevi la instituţiile de învăţământ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X