Andrei Năstase spune de când nu a mai discutat cu Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 decembrie, 2019, 13:18

Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au mai discutat despre activitatea politică şi nu doar, după căderea Guvernului pe care lidera Partidului Acțiune și Solidaritate l-a condus. Cel puțin asta susține președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Președintele Platformei DA a dezvăluit în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE că organul colectiv al celor două formațiuni politice nu s-a întâlnit de foarte mult timp, iar ultima discuție dintre acesta și Maia Sandu a fost după căderea Guvernului, adică de mai bine de o lună.

„Organul colectiv de luare a deciziilor nu s-a mai întrunit de foarte mult timp. Dar cred că toată lumea vede cum cele două fracțiuni funcționează în Parlament destul de separat, uneori au ieșiri comune, dar din păcate prea rare. Dacă am fi avut o singură fracțiune altfel ar fi stat lucrurile. Oamenii s-ar fi adunat împreună, ar fi discutat, ar fi luat decizii. Este regretabil că colegii noștri de la PAS au ales să facă două fracțiuni la Parlament și în CMC, dar este decizia lor, pe care noi o respectăm”, a declarat Năstase.

Întrebat când a discutat ultima oară cu Maia Sandu, liderul Platformei DA a declarat că „imediat după căderea Guvernului. Apoi nu am mai discutat”.

Cu referire la activitatea separată a Platformei DA, Năstase a declarat că cei din formațiunea respectivă optează în permanență pentru unitatea forțelor pro-europene din Republica Moldova.

„Platforma DA este un partid cum nu a mai fost în Republica Moldova. Este un partid născut în stradă, printre oameni, din reală democrație și care a pledat în permanență pentru unitatea forțelor pro-europene naționale. Apelul meu recent, pe care din păcate l-au trecut cu vederea chiar și mas-media, este de unitate a tuturor forțelor naționale și în perspectiva alegerilor prezidențiale, așa cum s-a făcut în 2016. Din păcate demersul meu din 2016 a fost ignorat și acum îl avem pe Dodon în calitate de președinte și niște forțe ostile la putere. Lucrurile s-au agravat din 2016 încoace”, a mai declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X