Va candida pentru nou mandat de primar al Chișinăului? Ce spune Andrei Năstase

Autor: , in Politic / Populare / 21 decembrie, 2019, 11:47

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că își dorește ca orașul Chișinău să aibă un primar capabil să transforme urba în una modernă și europeană, aducând critici la adresa actualului edil, Ion Ceban, pe care îl acuză că face campanie pentru președintele Igor Dodon.

Năstase a fost întrebat în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE dacă, peste 4 ani va candida, din nou, pentru șefia Chișinăului.

„Cred că acum trebuie să vorbim despre ziua de maine și poimâine. În perspectivă îmi doresc ca Chișinăul să aibă un primar capabil să transforme acest oraș în unul modern, european, cu adevărat europeană cu trafic corect, drumuri bune, iluminat public, aer curat, locuri de joacă pentru copii. Asta îmi doresc eu. Contează mai puțin cine va face acest lucru. Contează să se facă și noi să nu mai fim niciodată mințiți, cum am fost mințiți și furați în această campanie”, a declarat Năstase.

Fostul candidat la alegerile municipale susține că marea problemă a orașului este că nu are un „primar corect, care nu minte și nu fură”

„Problema este că Chișinăul, în momentul de față, nu are ceea ce ar fi meritat – un primar corect, care nu minte, nu fură, nu face filmulețe cu vojdiul lui. Ne au de proști, încearcă să facă să credem că nu sunt în campanie electorală. Mai este un an până la campania prezidențială și am văzut preocuparea mai multă a unora. Este un sfert din mandatul lui Dodon, 3 sferturi s-a plimbat încolo şi încoace fără rost și un sfert face campanie. Preocuparea mea este pentru cauză și obiectiv și mai puțin pentru personaje și personalități”, a adăugat Andrei Năstase.

La alegerile locale noi din 2018 anulate de justiţie, Andrei Năstase a câştigat mandatul de primar acumulând 52,57 la sută din voturi, cu 5 la sută mai multe decât contracandidatul său Ion Ceban. Mandatul acestuia a fost validat tocmai în toamna anului curent. Totuși, în cadrul alegerile locale din acest an, Năstase a pierdut primăria municipiului Chișinău în fața candidatului PSRM, Ion Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X