Sute de mașini pe cinci benzi la intrarea în vama Leușeni. Șoferii claxonează în semn de protest (FOTO)

Autor: , in Populare / Social / 22 decembrie, 2019, 18:01

Sute de mașini așteaptă să intre în Republica Moldova la punctul de trecere a frontierei de la Leușeni. Potrivit unei persoane de la fața locului, care a expediat imaginile la adresa redacției, în jurul orei 16:30 șoferii au claxonat minute în șir în semn de protest. „Vama Leușeni. Cam așa ne primește guvernul lui Dodon-Chicu acasă”, spune el.

UPDATE: Precizările Serviciului Vamal, după indignarea șoferilor care au stat la coadă în postul vamal Leușeni
Potrivit lui, activitatea postului vamal Leușeni este mult mai greoaie decât cea a postului vamal Albița: „Din câte se înțelege ai noștri fac controale amănunțite”.

„Sunt cu copil mic, vin de la 2500 km și nu am intâmpinat atâtea dificultăți, suntem de mai bine de o oră jumătate aici”, mai spune el.

Autoturismele au ocupat cinci benzi de circulație, formând cozi de sute de metri.

Cozile de la vama Albița au loc în contextul în care Republica Moldova este în pragul sărbătorilor de iarnă.

Amintim că Serviciul Vamal a lansat în această săptămână proiectul de reabilitare și modernizare a punctelor de trecere „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Giurgiulești”, care sunt cele mai traversate posturi vamale din R. Moldova. Acesta vizează majorarea numărului pistelor de control, reconstrucția căilor de acces care fac legătura posturilor vamale cu arterele naționale, reabilitarea platformelor de scanare a mijloacelor de transport, dotarea cu echipament de control nou și performant, dar și modernizarea sistemelor de iluminat și semnalizare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X