Manuel Marrero, primul premier cubanez după Fidel Casto. Funcția nu a mai existat din 1976

Autor: , in Externe / 22 decembrie, 2019, 13:58

Un arhitect, Manuel Marrero, în vârstă de 56 de ani, a fost desemnat de Adunarea Naţională a Cubei premier, un post care nu mai exista în această ţară din 1976, relatează AFP, citat de news.ro. Manuel Marrero era ministrul Turismului din 2004.

„Această propunere a fost aprobată de Biroul Politic al Partidului Comunist”, a anunţat preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, care le-a prezentat deputaţilor numele lui Manuel Marrero.

Adunarea Naţională, care se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an, s-a reunit vineri pentru a aproba modificări ce fac parte din revizuirea Constituţiei, adoptată în aprilie, între care şi restabilirea postului de şef al Guvernului.

„Se prevede ca şeful statului să aibă o putere importantă şi ca el să fie asistat de premier în îndeplinirea funcţiilor guvernamentale”, explica recent Granma, ziarul oficial al Partidului Comunist Cubanez (PCC, unic).

El va putea „desemna sau înlocui conducători şi funcţionari” din administraţia centrală de stat şi va controla activitatea guvernatorilor provinciilor.

De un an şi opt luni, de când a venit la putere Miguel Diaz-Canel, majoritatea portofoliilor ministeriale a fost reatribuită, un semn al unei schimbări de generaţie.

Precedentul şef al Guvernului, de la Revoluţia din 1959 în 1976, a fost Fidel Castro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X