Platforma DA are o candidatură la prezidențiale, dar va susține un candidat apolitic în cazul unui consens larg pe dreapta

Autor: , in Politic / Populare / 22 decembrie, 2019, 15:05

Platforma „Demnitate și Adevăr” are un candidat pentru alegerile prezidențiale din 2020, însă ar putea susține un candidat apolitic dacă va exista un consens mai larg, pro-european, al forțelor politice de dreapta. Anunțul a fost făcut de președintele PPDA, Andrei Năstase, după ședința de duminică a Consiliului Politic Naţional al formațiunii, pe ordinea de zi al căruia a fost bilanțul de activitate al partidului în anul 2019.

„Ne dorim un front larg, național, ca să scăpăm de Dodon și ciuma roșie așa cum am scăpat de Plahotniuc”, a precizat liderul PPDA, Andrei Năstase.

„Ne-am fi dorit ca și la Hîncești să procedăm la fel. Suntem dispuși, alături de alte forțe politice și civice, să înaintăm un candidat care să acceadă în Parlament cu sprijinul tuturor acestor forțe”, a spus Andrei Năstase.

Citește și: Andrei Năstase spune de când nu a mai discutat cu Maia Sandu

Potrivit lui, în conducerea PPDA au acces mai mulți membri din teritoriu. Totodată, au fost numiți mai mulți vicepreședinți ai formațiunii.

PPDA ar fi discutat la Consiliul Politic Naţional despre realizările și eșecurile din 2019, ar fi analizat activitatea din cele cinci luni de guvernare și s-a întrunit în vederea identificării reperelor privind consolidarea structurilor teritoriale şi a adoptării unei Strategii de dezvoltare pe termen scurt și pe termen lung a partidului. Totodată, a fost analizată activitatea partidului în vederea scrutinelor viitoare şi de revigorare a organelor de conducere ale formațiunii.

Vezi și: Va candida pentru nou mandat de primar al Chișinăului? Ce spune Andrei Năstase

Andrei Năstase: Dacă câștigam alegerile din Chișinău, Alexandru Slusari urma să fie ministru al Afacerilor Interne

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X