Octavian Țicu: Igor Dodon și PSRM au deschis larg porțile Federației Ruse; Apelul acestuia către forțele pro-europene și unioniste

Autor: , in Politic / 23 decembrie, 2019, 19:17

Liderul Partidul Unității Naționale (PUN), Octavian Țicu, face apel către partidele pro-europene și unioniste să urgenteze formarea unui front comun pentru „oprirea neo-invaziei” după ce compania Avia-Invest – concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, a fost preluată de miliardarul rus Andrei Goncearenko. Mai mult, Țicu este de părere că Partidul Democrat din Moldova este responsabil pentru revenirea rușilor în Republica Moldova.

„În prag de sărbători, Igor Dodon accelerează cedarea pe bucăți a Republicii Moldova către ruși. Preluarea Aeroportului Internațional Chișinău, ”noaptea ca hoții”, de către interpușii Moscovei dovedește că marșul Federației Ruse pentru readucerea Republicii Moldova la statutul de gubernie a intrat în linie dreaptă. În timp ce dreapta face planuri pentru justiție și stat de drept, Igor Dodon și Partidul Socialiștilor au deschis larg porțile Federației Ruse. Preluarea aeroportului Chișinău, în scurt timp preluarea portului Giurgiulești sau creditul pe care Kremlinul îl va acorda guvernului Chicu sunt parte a aceluiași scenariu rusesc”, se arată în reacția lui Țicu.

Președintele PUN susține că banii promiși de ruși nu vor veni niciodată, „pentru că Republica Moldova este un stat european și românesc, în care Imperiu Rus/Sovietic s-a impus doar prin forță”.

Citește și: Avere misterioasă, scandal de estorcare și petreceri în Monaco și pe Coasta de Azur. Noul proprietar al Aeroportului Chișinău

„Prin urmare, este doar o manipulare în contextul războiului hibrid. Rușii nu vor investi bani într-un spațiu pe care nu-l pot controla.
Mai degrabă asistăm la o strategie ieftină de reocupare a teritoriului dintre Prut și Nistru. Venirea lui Medvedev la Chișinău va consfinți reintrarea noastră în imperiul lui Putin pentru mulți ani de aici înainte”, mai spune liderul PUN.

În context, Țicu susține că PDM urmează să-și asume responsabilitatea pentru revenirea rușilor, iar restul partidelor pro-europene și unioniste trebuie să urgenteze formarea unui front comun pentru oprirea neo-invaziei.

„Situația nu este cu nimic diferită față de anii 1812, 1940 sau 1944. Să acționăm cât încă nu este prea târziu”, se mai arată în mesajul lui Octavian Țicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Dodon si Chicu singuri nu puteau face nimic. Dar au avut o mare mina de ajutor si din partea moldovenilor cu rinza mare ca dumneata, Ticu.De la voi porneste toata putoarea in Moldova. Nu renuntati la merit!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X