PAS vrea să depună moțiune împotriva Guvernului Chicu, acuzând PDM și PSRM de schimbarea proprietarului Aeroportului

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 decembrie, 2019, 15:45

Ultimele evoluţii în cazul Aeroportului Chişinău arată că înţelegerea dintre Dodon (PSRM) şi Plahotniuc (PDM) cuprinde şi schimbarea proprietarilor Aeroportului Chişinău, susțin reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cu privire la faptul că, compania Avia-Invest – concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, a fost cumpărată de miliardarul rus, Andrei Goncearenko.

Cei din PAS afirmă că, unul din cele mai strategice obiective ale ţării cade sub controlul direct al unei ţări străine, riscând să devină astfel aeroport intern al Federaţiei Ruse.

„În această ordine de idei, devine tot mai clară graba cu care PSRM şi PDM a demis guvernul Sandu, care ar fi împiedicat o astfel de tranzacţie”, susțin cei din PAS.

Citește și: Un miliardar rus, numit „oligarh din umbră”, este noul proprietar al Aeroportului Chișinău

În context, PAS anunță că deputaţii săi vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii cum a fost posibilă această tranzacţie în condiţiile în care, din informaţia publică, rezultă că posibilitatea de a ceda cotele şi capitalul Avia Invest este blocată şi în prezent.

De asemenea, cei din PAS analizează opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu, spunând că „acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X