Precizările Serviciului Vamal, după indignarea șoferilor care au stat la coadă în postul vamal Leușeni

Autor: , in Social / 23 decembrie, 2019, 11:22

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal al R. Moldova și Poliția de Frontieră activează la capacitate maximă pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier și a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei. Asta spune Serviciul Vamal într-un comunicat de presă, remis la scurt timp după ce duminică, 22 decembrie, sute de mașini au așteptat pe cinci benzi de circulație la intrarea în punctul de trecere al frontierii de la Leușeni.

„Măsurile adoptate de ambele autorități se referă la suplinirea numărului de funcționari și al echipamentelor de verificare, precum și implicarea conducerii posturilor în efectuarea controlului vamal și respectiv, de frontieră.

De asemenea, în cazul în care se atestă un flux sporit de autovehicule, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic. Actualmente, la postul vamal Leușeni sunt utilizate 8 piste pentru mijloacele de transport care intră în țară, comparativ cu 4 câte sunt utilizate în regim normal de lucru”, se arată în comunicat.

Potrivit instituției, acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât controlul să fie accelerat pe ambele părți ale frontierei.

Totodată, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ON LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul unităților de transport care se află în cele mai tranzitate puncte de trecere.

Amintim că sute de mașini au așteptat să intre în R. Moldova pe la postul vamal Leușeni, în după-amiază zilei de duminică. Chiar dacă vehiculele staționau pe cinci benzi, potrivit șoferilor de la fața locului, deplasarea era îngreunată față de viteza cu care se mișcau lucrurile la postul vamal Albița. În semn de protest, mai mulți șoferi au protestat prin a claxona.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X