Primăria va reglementa activitatea chioșcurilor din Chișinău: „Nu dăm și nu prelungim nicio autorizație” (VIDEO)

Autor: , in Populare / Social / 23 decembrie, 2019, 13:58

Un grup de lucru care va elabora un regualment și un concept de organizare a comerțului în chioșcurile din oraș se va întruni în această săptămână în prima ședință. Anunțul a fost făcut de viceprimarul de Chișinău, Victor Chironda, care le-a solicitat pretorilor de sector să facă o inventariere a acesto unități de comerț de pe străzile orașului. Totodată, demnitarul afirmă că a respins autorizarea amplasării altor chioșcuri din oraș și le-a solicitat pretorilor să nu prelungească autorizațiile celor existente.

„Degeaba vin agenții economici și stau la uși”

În cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei, Victor Chironda s-a referit la activitatea chioșcurilor din Chișinău, dar și la planurile municipalității în acest domeniu.

„Gheretele nu vor fi reamplasate sau numărul lor se va extinde. Nu vom mai amplasa gherete, tonete și tot felul de drăcării de pe toate străzile din oraș. Am respins un teanc care a venit de la Direcția Arhitectură privind autorizarea amplasării. Nu înțeleg de ce facem aceste lucruri. Nu avem magazine, activitate comercială în încăperi? De ce toată lumea tinde să vindă în gherete, tonete? Parcă am zis că vindem doar cafea și ziare”, a spus viceprimarul.

Degeaba vin agenții economici și stau la ușile noastre. Comerțul în gherete se va termina și niciun fel de grup de lucru n-o să facă așa cum vor ei. Vom face așa cum trebuie. În toată lumea activitatea gheretelor sau a comerțului stradal de acest tip este o afacere a micilor antreprenori, o afacere de familie, unde există 1, 2 sau 3 gherete per proprietar. Foarte concret amplasate și cu o activitate foarte bine reglementată. Rețele de sute de gherete care învârtesc miliarde de lei n-o să mai avem în acest oraș”, a mai spus funcționarul.

Viceprimarul le-a cerut pretorilor să facă inventarierea chioșcurilor din oraș.

„Domnilor pretori, vă rog, haideți să facem o inventariere foarte clară a fiecărui sector: câte gherete, tonete și amplasamente de acest gen avem. Facem un plan de activitate, nu mai prelungim la nimeni autorizațiile și încet, încet facem curățenie pe străzile din oraș”, a adăugat el.

Ceban declară război chioșcurilor care vând țigări: Au crezut că pot spune una și face orice

În ultimele săptămâni în municipiul Chișinău au fost evacuate mai multe chioșcuri, în special cele cu autorizațiile expirate, cele instalate ilegal sau chioșcurile în care se comercializau țigări.

După ce în spațiul public au apărut imagini care atestatu faptul că mai multe chioșcuri, din apropierea instituțiilor de învățământ, în care vând țigări, își continuă activitatea, primarul Ion Ceban a venit cu un mesaj dur pe Facebook.

„Să nu creadă cineva că nu cunosc situația, iar lucrurile nu au fost verificate. Unii agenții economici care dețin gherete au crezut că pot spune una și face orice. Mulțumesc locuitorilor municipiului care ne informează”, a scris Ceban pe contul său de Facebook.

„Am dispus anterior să fie creat un grup de lucru dintre deținătorii de gherete și reprezentanții primăriei, acum însă lucrurile se vor schimba. Dacă nu ați înțeles că trebuie să scoateți din comerț produsele din tutun, acum nici atât să nu așteptați discuții. Voi dispune înăsprirea controalelor și înlăturarea imediată a gheretelor”, a anunțat edilul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X