PUN refuză propunerea PL privind constituirea unui front comun (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 23 decembrie, 2019, 14:27

Reprezentanții Partidului Unității Naționale (PUN) nu pledează pentru un bloc politic, așa cum a propus Partidul Liberal (PL), dar iau în calcul o eventuală colaborare electorală cu partidele unioniste și pro-europene, care în eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate pot constitui un bloc electoral. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Național Republican al PUN din 21 decembrie.

Președintele formațiunii, Octavian Țîcu, a anunțat că PUN nu acceptă invitația Partidului Liberal, care a propus crearea unei Mișcări Unioniste.

„PUN este un partid al unității naționale, asta înseamnă că este un partid care are drept viziune reintregirea, este un proiect de țară oferit tuturor cetățenilor Republicii Moldova indiferent de naționalitatea și limba pe care o vorbesc. PUN este un partid de centru-dreapta, având ca pilon ideologic și doctrinar creștin-democrația și prin asta dorește o abordare mai complexă a situației existente în Republica Moldova”, a declarat Țîcu.

PUN așteaptă decizia PPR în vederea unei coaliții, fuziuni sau absorbții

„Prin urmare, PUN pledează nu pentru un bloc politic așa cum ni s-a sugerat, ci, eventual, pentru un bloc electoral, care va fi acceptat nu doar cu PL și alte partide apropiate de idealul de reintregire al unității naționale, dar și cu alte partide pro-europene care, considerăm că în eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate ar putea să fie constituit”, a mai spus liderul PUN.

Citește și: Trei partide unioniste se pregătesc să fuzioneze (VIDEO)

Acesta a anunțat că, la moment PUN este în discuții cu Partidul Popular Românesc în vederea unei coaliții, fuziuni sau absorbții.

„În rest, oricare alte forme de alianță sau de bloc electoral se va face cu acele partide și lideri care sunt integri și nu vor pune în pericol viitorul european și românesc al Republicii Moldova”, a conchis Octavian Țîcu.

Săptămâna trecută, liderul PL, Dorin Chirtoacă, a anunțat că a expediat mai multe documente către liderii a nouă formațiuni politice pentru a-i convinge să realizeze unificarea unioniștilor într-un singur front larg de luptă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X