Sturza îi critică pe Dodon și Chicu, pe subiectul Aeroportului: „Trădători de țară”

Autor: , in Politic / 23 decembrie, 2019, 16:14

Omul de afaceri, Ion Sturza, vine cu critici dure la adresa președintelui Igor Dodon și a prim-ministrului Ion Chicu, după ce s-a aflat că noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău este miliardarul rus, Andrei Goncearenko.

„Dacă e așa, tovarășul Dodon are o problema. De rând cu multe altele. De rând cu domnul Chicu. Trădători de țară”, a reacționat Sturza.

„Da, mai avem acolo un consilier “de a nostru” pe Aviație. Oleg Tofilat. Cel cu idea a zece aeroporturi de la Naslavcea la Giurgiulești. Ce zamanuha picantă. Aeroportul Internațional Chișinău trebuie întors statului. Ca și miliardul. Ca și Sor. Ca și Pahotniuc. Dodon pe urmele lui Pahotniuc. Recunosc, l-am desconsiderat nițel. Doar nițel, nu mai mult”, se mai arată în reacția lui Ion Sturza.

Duminică, NR Investments Limited, vehiculul de investiții din Guernsey, Insulele Channel, a confirmat că și-a cedat interesul pentru Komaksavia Airport Invest Ltd și nu mai deține interes indirect pentru Avia Invest SRL.

Astfel, noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău este miliardarul rus, Andrei Goncearenko, numit de presa rusă drept „oligarh din umbră”.

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au anunțat că analizează opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu, spunând că „acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”. De asemenea, aceștia spun că se vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii cum a fost posibilă această tranzacţie în condiţiile în care, din informaţia publică, rezultă că posibilitatea de a ceda cotele şi capitalul Avia Invest este blocată şi în prezent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X