Vinovați din opoziție. Candu acuză Guvernul Sandu că a cedat Aeroportul Chișinău influenței Rusiei

Autor: , in Politic / 23 decembrie, 2019, 15:21

Democratul Andrian Candu acuză Guvernul condus de Maia Sandu, care de mai bine de o lună nu se află la guvernare, că a cedat rușilor Aeroportul Internațional Chișinău. Acuzațiile acestuia vin după ce duminică baronul britanic, Nathaniel Rothschild, a anunțat că renunță la obiectiv, iar ulterior s-a constatat că acesta a ajuns pe mâinile unui oligarh rus, care a făcut avere la compania „Gazprom”.

Candu regretă decizia luată de Rothschild de a renunța la Aeroportul de la Chișinău.

Citește și: Un miliardar rus, numit „oligarh din umbră”, este noul proprietar al Aeroportului Chișinău

„Republica Moldova a avut posibilitatea ca un investitor cu renume, de talie mondială să aducă investiții occidentale, astfel ca Aeroportul Internațional Chișinău să devină un hub în regiune sau chiar la nivel internațional. Țara noastră a pierdut această posibilitate și nu doar, din cauza hărțuielilor, a instabilității și a incapacității statului de a securiza investițiile. Din naivitate sau cu buna știință a pro-europenilor care au preluat guvernarea în luna iunie, la fel ca și alte obiective ce țin de securitatea statului, aeroportul a ajuns sub influența Rusiei”, se arată în reacția lui Candu.

Democratul constată că, Republica Moldova își întărește „poziția” de zonă gri, postură din care „țara noastră nu va cunoaște dezvoltare și evoluție”.

Noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău este miliardarul rus, Andrei Goncearenko, numit de presa rusă drept „oligarh din umbră”. Compania Avia-Invest – concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău confirmă că NR Investment Limited nu mai este interesat de companie și că noul proprietar al acesteia este compania „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține acum 95% din „Avia Invest”.

Presa rusă îl cataloghează pe Goncearenko drept „oligarh din umbră”. Până în 2013 acesta a lucrat în calitate de top-manager al companiei „Gazprom”. Acesta deține patru case în centrul Londrei, inclusiv Hanovra Lodge, „cea mai scumpă casă din Marea Britanie” (120 de milioane de lire sterline).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X