Judecătoria Chișinău suspendă ordinul prin care Viorel Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al PA

Autor: , in Populare / Social / 24 decembrie, 2019, 19:27

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a suspendat marți ordinul prin care Viorel Morari a fost repus în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Cererea a fost depusă de către Nicolae Chitoroagă, anchetat de Procuratura Anticorupție.

Conform unui document publicat de zdg.md, Judecătoria Chișinău a admis recursul fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, de suspendare a actului administrativ prin care Morari a fost restabilit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al PA la 17 septembrie, prin ordinul fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, după ce acesta a demisionat din funcție la începutul lunii mai, la scurt timp după ce în presă au apărut acuzații grave la adresa sa. Morari era acuzat, prin intermediul unei scrisori publice adresate mai multor instituții media de la Chișinău, că ar fi fost implicat într-o schemă de deposedare a unei afaceri.

În scrisoarea publică, Morari a fost acuzat că i-ar fi protejat pe cei care stăteau în spatele atacului raider, omul de afaceri Andrei Tranga, deținătorul celei mai mari rețele de restaurante din capitală, și interlopul Grigore Karamalak, aflat în prezent la Moscova.

Morari a respins acuzațiile, spunând că ar fi vorba despre o încercare de „denigrare” a imaginii sale și a instituției pe care o conduce.

De menționat că, la 9 decembrie prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Morari a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea unui control special și a fost delegat la Procuratura Generală pentru 30 de zile.

Morari nu a fost de acord cu decretul lui Stoianoglo și l-a atacat în instanță. Totuși, instanța de judecată nu i-a dat dreptate lui Morari, astfel acesta a acceptat să activeze timp de 30 de zile la Procuratura Generală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X