SIS, coordonat de președinte, știa orice mișcare făcută de premierul Sandu. Dodon: „Am primit informații despre ce a vorbit cu Rothschild”

Autor: , in Politic / 24 decembrie, 2019, 14:24

Președintele Igor Dodon susține că a primit informații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind întrevederea pe care a avut-o, vara trecută, fosta prim-ministră Maia Sandu și ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, cu baronul britanic Nathaniel Rothschild. Șeful statului a dezvăluit că, cunoaște și conținutul discuțiilor purtate de cei trei.

„Am primit informații detaliate de la SIS. Informații despre unde s-au întâlnit, despre ce au vorbit, în genere toate detaliile despre întrevedere. Este foarte interesant cu ce se ocupau și unde se întâlneau. Maia Sandu care astăzi e foarte eroică, cu discurs eroic, nu știu de ce, după întrevederea cu Maia Sandu, domnul Rothschild a declarat că tranzacția a fost coordonată cu Guvernul. Despre ce au discutat? Despre garanții pentru Rothschild”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Totodată, Dodon a acuzat-o pe Sandu că „a pus frânele” în procesul de întoarcere a aeroportului în gestiunea statului și că nu au fost găsite informații cum că fostul Guvern a atacat în instanță decizia de concesionare a obiectivului, deși o solicitare în acest sens există.

De menționat că, conform modificărilor operate în luna iunie curent la Legea cu privire la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, activitatea SIS este coordonată de către președintele Republicii Moldova, în limitele competenței sale și este supusă controlului parlamentar.

Tot în baza acestei modificări, noul director al SIS, Alexandru Esaulenco, propus de Dodon, a fost numit în funcție de Parlament pe un termen de cinci ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X