Spitalele vor activa în regim obișnuit în perioada sărbătorilor de iarnă

Autor: , in Social / 24 decembrie, 2019, 17:58

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că a aprobat Graficul de lucru al instituțiilor medicale din subordine în zilele sărbătorilor de iarnă: 25 decembrie 2019, 1 ianuarie, 4 ianuarie – 8 ianuarie 2020, perioadă în care acestea vor activa în regim obișnuit.

Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personalul medical de gardă și persoanele responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu rezerve necesare de sânge și derivați ai sângelui, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistență medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X