Brazii de Crăciun care nu s-au vândut în România ajung în piețele din R. Moldova

Autor: , in Social / 26 decembrie, 2019, 17:39

Românii care au vrut să cumpere pomul de Crăciun în Ajun, sperând că vor prinde un preţ mai bun, au avut o surpriză neplăcută. Comercianţii nu au negociat nici măcar un leu. Şi asta pentru că au clienţi şi pentru brazii nevânduţi. Pomii rămaşi acum în pieţe vor lua drumul Republicii Moldova, acolo unde îşi vor găsi cumpărători printre ortodocşii care vor sărbători Crăciunul pe rit vechi, relatează Antena 1.

În cea mai mare piaţă din Bucuresti, sute de oameni s-au adunat în zona brazilor de Crăciun. Mulţi au asteptat Ajunul pentru a cumpăra un pom, sperând să prindă un preţ mai mic. Supriză, însă. Comercianţii nu au negociat cu nimeni.

Peste 6 mii de brazi au fost vânduţi în această piaţă din Bucucuresti în ultimele Pretul a variat între 79 lei si l000 lei. Comercianţii nu au lăsat la preţ nici măcar azi în ultima zi. Explicaţia este simplă. Brazii care nu se vând, se urcă în tiruri si vor fi trimişi în Republica Moldova, acolo unde vor fi cumpăraţi de cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi.

În Prahova în schimb, distanţa prea mare faţă de Republica Moldova i-a făcut pe comercianţi să renunţe la varianta exportului si mai lase, în cele din urmă, din preţ.

Potrivit sursei citate, silvicultorii români spun că de anul viitor, brazii de Crăciun vor fi de două ori mai scumpi. Asta pentru că mulţi crescători nu vor mai avea parte de finanţări cu bani europeni, iar producţia va scădea masiv.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X