Un tânăr beat a fost reținut după ce a încercat să mituiască un polițist de la Briceni

Autor: , in Social / 26 decembrie, 2019, 18:57

Un tânăr a fost reținut miercuri, după ce a încercat să mituiască un polițist de la Briceni.

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliție Briceni, aflându-se în localitatea Corjeuți, raionul Briceni în exercitarea atribuțiile de serviciu și constatând faptul că conducătorul automobilului de model Mercedes-Benz, se deplasa neadecvat, au stopat mijlocul de transport în vederea stabilirii cauzei. Șoferul a ignorat cerințele polițiștilor, a accelerat brusc, astfel s-a ciocnit în bordură.

Urmare a legitimării, polițiștii au stabilit că la volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 23 de ani, locuitor al satului Corjeuți, suspectat de conducerea autovehiculul în stare de ebrietate.

Fiind supus testului de alcoolemie, polițiștii au stabilit că șoferul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0.55 mg/l, constatându-se starea de ebrietate cu grad avansat.

În timpul documentării cazului, șoferul a propus polițiștilor careva sume bănești pentru a se eschiva de la răspunderea penală, făcând uz de unele expresii și gesturi pentru a-i determina să nu întocmească procesul – verbal cu privire la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Polițiștii au refuzat tentativa de mituire și au avertizat repetat șoferul cu privire la răspunderea penală de care este pasibil în legătură cu acțiunile sale, însă șoferul a insistat.

Ulterior, în rezultatul denunțului tentativei de corupere de către polițiști, tânărul a fost reținut în flagrant în timpul transmiterii sumei de 500 euro către angajatul Poliției.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de corupere activă, iar bănuitul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X