Fosta ministră a Finanțelor critică intenția lui Dodon, de a scoate un miliard din rezerva BNM: „Va duce la creșterea prețurilor”

Autor: , in Economic / Populare / 27 decembrie, 2019, 16:51

Fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița, critică intenția președintelui Igor Dodon, de a retrage cel puțin un miliard de dolari din rezerva BNM pentru investiții.

Gavrilița amintește că ultima oară când s-a vorbit despre retragerea banilor din rezerva Băncii Naționale, cetățenii au fost sărăciți cu un miliard de dolari.

„Chiar și cei fără studii în economie înțeleg că aceasta va duce la creșterea prețurilor, căderea leului, și la distrugerea completă a relațiilor cu țări și parteneri cât de cât credibili”, spune fosta ministră a Finanțelor.

„Ultima dată când șmecherii au testat opinia publică despre rezervele Băncii Naționale, cetățenii au fost furați cu un miliard de Euro. Dodon a făcut pact cu șmecherii pentru a da jos Guvernul Maiei Sandu, iar acum face jocul intereselor obscure care din nou încearcă să ne fure. Să fim cu ochii pe ei”, mai spune Natalia Gavrilița.

Citește și: (VIDEO) Dodon vrea să scoată un miliard de dolari din rezerva BNM. Expert: O lovitură asupra economiei

Amintim că președintele Igor Dodon propune ca din rezervele Băncii Naționale să fie retrasă o sumă în valoare de cel puțin un miliard de dolari pentru investiții.

Într-o declarație pentru Cotidianul, expertul economic Veaceslav Negruța consideră că un astfel de pas, mai ales făcut în an electoral, ar reprezenta o lovitură grea pentru economia Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X