Postul TV „Primul în Moldova” va avea, în curând, proprietari din Rusia. Dodon spune că „acest lucru e corect” (VIDEO)

Autor: , in Cultură/Media / 27 decembrie, 2019, 13:26

Postul de televiziune „Primul în Moldova”, afiliat Partidului Socialiștilor, va avea, în curând, proprietari din Federația Rusă. Despre asta vorbește și președintele Igor Dodon, care spune că „acest lucru e corect”.

Dodon susține că nu-l interesează ce post de televiziune va beneficia de frecvența națională, în condițiile în care „TVR Moldova” și „Primul în Moldova” pretind la cele două frecvențe naționale în format analog.

„Nu mă interesează. Sunt multe speculații cum că sunt televiziunile socialiștilor și ale lui Dodon. Din câte înțeleg, „Primul în Moldova” va avea, în curând, proprietari din Federația Rusă, pentru că ei retranslează canalul rusesc”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la N4.

Șeful statului consideră că „așa trebuie să fie”, adică un post rusesc retransmis trebuie să aibă proprietari ruși.

„Știu că vor fi proprietari ruși și acest lucru e corect”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că, Postul de televiziune „Primul în Moldova”, afiliat PSRM, care retransmite emisiuni de la „Pervîi Kanal” din Moscova, și TVR Moldova, care retransmite emisiuni din România, sunt singurii radiodifuzori care participă în concursul anunțat de Consiliul Audiovizualului (CA) privind utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră. Concursul are loc în condițiile în care Republica Moldova s-a angajat să sisteze emiterea în format analog începând cu 1 martie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X