Invenție revoluționară de la Volkswagen: Robotul mobil care îți alimentează mașina electrică (VIDEO)

Autor: , in Auto / 27 decembrie, 2019, 15:09

Volkswagen a prezentat conceptul unui robot mobil echipat cu o baterie de 25 kWh capabil să încarce o mașină electrică în zonele în care nu există infrastructura de stații de încărcare.

Volkswagen se gândește la diverse soluții prin care să ofere o alternativă reală pentru șoferii mașinilor electrice în zonele în care infrastructura de stații de încărcare este precară, scrie Automarket.ro.

Divizia de componente a Grupului Volkswagen a prezentat conceptul unui robot mobil capabil să se deplaseze în mod autonom până la mașina electrică pe baza unor camere video și a unor senzori ultrasonici.

În plus, robotul transportă și un trailer cu o baterie de 25 kWh și este capabil să inițieze în mod autonom procesul de încărcare a bateriei mașinii electrice cu energia electrică stocată în bateria mobilă din trailer. Tehnologia dezvoltată permite inclusiv încărcarea rapidă a bateriilor cu până la 50 kW.

Robotul ar urma să fie chemat la mașina electrică de către șofer prin intermediul unei aplicații mobile.

Deși este doar un concept, Volkswagen susține că robotul poate fi dezvoltat în producție de serie, fără însă să stabilească un termen concret în acest sens. „Este un prototip vizionar, care poate fi transformat în realitate foarte repede, dacă condițiile generale sunt corecte”, menționează Mark Moller, șeful departamentului de dezvoltare din cadrul Volkswagen Group Components.

Un astfel de dispozitiv mobil ar fi util în special în zonele în care infrastructura de stații de încărcare este precară sau în zonele în care aceasta nu poate fi dezvoltată în mod corespunzător din motive de costuri, cum ar fi în zone în care numărul mașinilor electrice este mai scăzut. „Lucrările de construcție și costurile pentru un ansamblu de stații de încărcare pot fi reduse considerabil prin utilizarea roboților”, a adăugat Moller.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X