Procurorul care a refuzat pornirea unui dosar privind uzurparea puterii în stat, numit șef al Procuraturii Ciocana; Sandu: Stoianoglo își bate joc de justiție

Autor: , in Populare / Social / 28 decembrie, 2019, 16:29

Fostul adjunct al fostului procuror general, Eduard Harunjen, procurorul Igor Popa, tot el și cel care a emis ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit actualului șef al Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, Popa este și noul viceprocuror al municipiului Chișinău.

Stoianoglo a declarat pentru zdg.md că, decizia de numire a lui Igor Popa în funcția de șef al Procuraturii Ciocana vine după ce, pe 9 decembrie curent, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au anulat hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor nr. 1-80/19 din 09.08.2019 privind numirea în funcția de adjuncți ai Procurorului General interimar de atunci, Dumitru Robu, a procurorilor Eduard Bulat, Mircea Roșioru și Alexandru Nichita, înlocuindu-i atunci pe adjuncții fostului Procuror General Eduard Harunjen: Igor Popa și Iurie Garaba.

Igor Popa a fost până vara trecută procuror general-adjunct, iar puțin timp, după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general.

Popa a fost cel care a emis ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana.

Sandu: Stoianoglo își bate joc de justiție și de cetățeni

Fosta prim-ministră Maia Sandu a reacționat la numirea lui Popa, declarând că Alexandr Stoianoglo își bate joc de justiție și de cetățeni.

„Alexandru Stoianoglo își bate joc de justiție și de cetățeni numindu-l pe Igor Popa procuror șef al Procuraturii Ciocana. Igor Popa este unul din cei mai odioși procurori din țară. Acesta a instrumentat dosare la comandă politică atât în perioada regimului Voronin, cât și pe timpul lui Plahotniuc. Astfel de oameni trebuie să facă închisoare pentru încălcarea flagrantă a drepturilor omului și pentru multiplele vieți omenești distruse, nu să fie în conducerea organelor procuraturii”, a reacționat Sandu.

Lidera PAS îi cere procurorului general să își revadă imediat decizia, dacă vrea să le demonstreze cetățenilor că a ajuns în această funcție pentru „a face ordine în procuratură și nu pentru a-l sluji pe Dodon”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X