Secretarul de stat american, Mike Pompeo, va efectua o vizită în Ucraina la începutul anului viitor

Autor: , in Externe / 30 decembrie, 2019, 17:08

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, va vizita vineri Ucraina, ţară aflată în centrul unui scandal care îl costă pe preşedintele Donald Trump un proces de destituire aşteptat să aibă loc în Congres, transmite AFP.

Şeful diplomaţiei americane se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat luni Departamentul de Stat al SUA.

Pompeo este cel mai înalt oficial din Statele Unite care se deplasează în Ucraina de când a izbucnit acest scandal, în septembrie, conform Agerpres.

Donald Trump a fost pus sub acuzare oficial pe 18 decembrie pentru abuz de putere de către Camera Reprezentanţilor pentru că a cerut omologului său ucrainean vara trecută să ancheteze adversari ai săi democraţi, între care Joe Biden, favorit pentru a-l înfrunta în noiembrie viitor în cursa pentru Casa Albă. El este acuzat că condiţionat un ajutor militar crucial pentru Kiev de această anchetă.

Dar numai opoziţia democrată, majoritară în camera inferioară, a votat în favoarea celei de-a treia destituiri prezidenţiale din istoria Statelor Unite. Senatul, cu majoritate republicană, ar urma să-l achite în timpul procesului său de destituire, care va avea loc probabil în ianuarie, scrie agenţia franceză de presă.

Pompeo a confirmat vizita într-un tweet postat luni, în care anunţă că va vizita şi alte ţări.

”Încântat să călătoresc în Ucraina, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan şi Cipru, în noul an pentru a mă întâlni cu omologii mei şi a afirma priorităţile Statelor Unite în # Europa şi Asia centrală şi de sud”, a scris oficialul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X