Dosarul lui Țuțu privind omorul din Codrii Orheiului, trimis la rejudecare

Autor: , in Politic / Populare / 31 decembrie, 2019, 10:10

Dosarul cu implicarea fostului deputat PD Constantin Țuțu, privind omorul lui Alexei Veretca în preajma unui restaurant din Codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.

Potrivit unei hotărâri a Colegiului Penal lărgit al Curții Supreme de Justiție, „Curtea de Apel nu a pătruns în esența problemei de fapt şi de drept, fiind prezentă discrepanța între cele reținute de instanță și conținutul real al probelor, ignorarea unor aspecte evidente, ce au avut drept consecință pronunțarea unei concluzii premature și nemotivate”.

Astfel, decizia prin care Oleg Pru­teanu, Vasile Cojo­caru şi Con­stan­tin Ţuţu au fost acu­zaţi doar de huli­ga­nism, singurul condamnat la închisoare fiind Oleg Corcodel – cel care și-a asumat omorul – a fost casată și trimisă la rejudecare.

Rejudecarea cauzei urmează să fie efectuată de către un alt complet al Curții de Apel.

Deși cel acuzat de omor a fost chiar Constantin Țuțu, acesta s-a ales, în mai 2016, doar cu o condamnare pentru huliganism. La 8 închisoare a fost condamnat Ion Corcodel, cel care și-a asumat omorul.

Constantin Țuțu este în prezent anunțat în căutare internațională de către autoritățile Republicii Moldova într-o altă cauză penală.

El mai figurează, alături de Vladimir Plahotniuc, în Federația Rusă, într-un dosar privind traficul de droguri.

Țuțu a părăsit Republica Moldova în luna iunie, el fiind surprins de atunci în Ucraina și România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X