Regulile VAR s-ar putea schimba, după ultimele controverse din Premier League

Autor: , in Sport / 31 decembrie, 2019, 14:03

Asistenţa la arbitrajul video (VAR) nu ar trebui folosită pentru a schimba o decizie a arbitrului central decât în cazul ”unei erori clare şi evidente”, a afirmat secretarul general al International Board (IFAB), luni, după controversele apărute în legătură cu utilizarea VAR în Premier League, relatează AFP.

În acest weekend, echipele Norwich City, Brighton, Sheffield United, Wolverhampton şi Crystal Palace au avut goluri anulate pentru poziţii de ofsaid în urma intervenţiei VAR, uneori la o limită atât de mică încât pune sub semnul întrebării fiabilitatea tehnologiei. Unii antrenori regretă că VAR prevalează în faţa unei decizii luate de arbitru în viteză reală şi nu în urma reluărilor.

Lukas Brud, secretarul general al IFAB, organismul care girează legile fotbalului, a părut că este de aceeaşi părere afirmând că ”prevalează în continuare claritatea şi evidenţa acţiunilor”.

”Este un principiu important. Nu trebuie să petrecem mult timp pentru a găsi ceva marginal”, a afirmat el, luni, în presa engleză.

La meciul dintre Liverpool şi Wolverhampton (1-0), de duminică, golul egalizator al oaspeţilor a fost anulat pentru un ofsaid de doar câţiva centimetri, în urma unei lungi întreruperi, scrie Agerpres.

”Dacă trec mai multe minute pentru a vedea dacă e sau nu ofsaid, asta înseamnă nu este clar şi evident, iar decizia iniţială trebuie să prevaleze”, a subliniat Lukas Brud.

Managerul echipei Sheffield United, Chris Wilder, a fost nemulţumit după ce VAR-ul a refuzat un gol echipei sale, pentru a cincea oară în acest sezon, în meciul cu campioana en titre, Manchester City.

Chiar Pep Guardiola, managerul echipei Manchester City, care a câştigat cu 2-0, a recunoscut că VAR este o ”mare problemă”, adăugând că speră să fie mai bine în sezonul viitor.

La începutul lunii decembrie, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a făcut apel la International Board pentru a ”clarifica” folosirea VAR în cazul ofsaidurilor şi a henţurilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X