Hotărârea pe care Guvernul Chicu și-a anulat-o la două săptămâni de la aprobare. Munteanu: Au înțeles costurile politice (DOC)

Autor: , in Politic / Populare / 3 ianuarie, 2020, 17:58

Executivul și-a anulat vineri propria hotărâre adoptată în urmă cu două săptămâni, prin care permitea vânătoarea mistreților, vulpilor și șacalilor în ariile naturale protejate de stat.

Decizia de astăzi este motivată în contextul conservării favorabile a specimenelor de mistreț din pădurile protejate de stat în perioada de gestație și post-reproducere și pentru a nu diminua numeric efectivul de mistreți.

Valeriu Munteanu: Un decident partinic a înțeles costurile politice ale deciziei

„Guvernul lui Dodon a anulat astăzi propria Hotărâre de Guvern, aprobată două săptămâni în urmă, prin care aceștia și-au propus să (re)intre cu puștile în rezervațiile naturale, inclusiv în Pădurea Domnească, pentru a abatoriza mai multe sute de mistreți, o îndeletnicire cu rădăcini feudale, pentru mai marii de ieri și de azi”, a scris pe Facebook fostul ministru al Mediului.

Potrivit lui, „este mai mult decât limpede că anularea H.G. s-a făcut la presiunea cuiva, a unui decident partinic, care înțelegând costurile politice ale preconizatului dezmăț de la Pădurea Domnească, a decis să facă un pas înapoi, având în vedere că suntem în an electoral și orice subiect scandalos se va deconta la toamnă, în campania electorală”.

„Din nota informativă la acest document înțelegem că totuși, la anul viitor, după alegeri, „vânătorii de elită” își propun să revină cu puștile încărcate la Pădurea Domnească. În 2020, acesta va fi comportamentul lui Dodon și echipa sa pe toate subiectele sensibile, ne vor duce cu zăhărelul, poate oamenii, amăgiți și îmbunați îi mai dau un mandat de președinte. Zic să nu-l credem”, a adăugat liderul USB.

Citește și: Guvernul dă mână liberă la vânătoarea din rezervații. Munteanu: „Vânătorii-braconieri se întorc la Pădurea Domnească” (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X