Încasau banii și dispăreau. Cum erau înșelați pe internet cei interesați de servicii sexuale

Autor: , in Social / 3 ianuarie, 2020, 18:34

Un bărbat și o femeie de 27 și, respectiv, 20 de ani, sunt cercetați penal, fiind suspectați de escrocherie cu utilizarea plăților electronice. Folosind portmonee electronice, cei doi încasau prin terminalele de plată bani pentru servicii sexuale pe care nu le prestau. Pentru pretinsele servicii erau încasate sume de la 600 la 1500 de lei, anunță oamenii legii.

Polițiștii au stabilit că în perioada ianuarie 2018-decembrie 2019, suspecții au dus în eroare mai mulţi moldoveni, folosind fotografii ale persoanelor terțe, prin intermediul a numeroase conturi de utilizatori.

Aceștia plasau anunțuri false pe platformele din Republica Moldova, unde promovau oferte de prestare a serviciilor sexuale și masaj erotic, cauzând victimelor o daună materială în proporţii mari, încasând de la aceștia, prin intermediul diferitor sisteme de plăți online, o sumă totală de peste 178 de mii de lei.

În urma perchezițiilor la domiciliul suspecților, polițiștii au ridicat telefoane mobile, un notebook, carduri bancare pe care erau transferați banii și cartele sim.

Suspecții riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Investigarea cazului continuă, iar persoanele care au devenit victime în urma acestor acțiuni sunt rugate să se adreseze la Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI (str. Bucuriei 14, mun. Chișinău).

Poliția îndeamnă cetățenii să fie precauți la achitarea diferitor servicii prin intermediul sistemelor de plăți online.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X