Problemele în susținerea probelor de obținere a permiselor de conducere, discutate la Guvern. Ce vor să întreprindă autoritățile

Autor: , in Politic / Populare / 3 ianuarie, 2020, 19:37

O primă ședință de examinare a problemelor semnalate de cetățeni în procesul de susținere a probelor pentru obținerea permisului de conducere auto a avut loc vineri la Guvern. La începutul ședinței, premierul Ion Chicu a citit câteva plângeri referitoare la dificultățile întâlnite de candidați în procesul de susținere a probei practice. Oficialul a opinat că termenul lung de programare poate reprezenta în sine un act de corupție.

Potrivit conducerii Agenției Servicii Publice (ASP), o problemă este calitatea instruirilor oferită de școlile auto. Informația prezentată de ASP arată că un candidat susține proba practică în mediu de trei ori. Instituția a informat despre măsurile întreprinse pe parcursul lunii decembrie menite să elimine acțiuni precum înregistrarea falsă, care crează rânduri artificiale.

Secretarul de Stat al MEI, Iulian Postică, a propus un mecanism de evaluare a competenței școlilor auto sub forma unui clasament, în fruntea căruia să fie plasate școlile ai căror absolvenți susțin cel mai bine probele de examinare.

În finalul ședinței, premierul Chicu a dispus crearea unui grup de lucru pentru examinarea problemei calității pregătirii candidaților care să implice responsabili de la MEI, ASP, MECC, MAI și CNA.

Grupul de lucru va examina oportunitățile de îmbunătățire a programului de operare aplicat în prezent de ASP, modalitatea de acreditare a școlilor auto și un mod de evaluare a performanței conducătorilor centrelor de examinare.

Misiunea structurii este de a prezenta un plan de acțiuni pe toate dimensiunile, menit să simplifice procedurile și probele pentru obținerea permisului de conducere, fără să afecteze siguranța procesului.

Premierul a menționat că în luna februarie va inspecta unele centre de examinare pentru a verifica dacă există progrese.

La ședință au participat conducători ai ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Agenției Servicii Publice, Centrului Național Anticorupție și Cancelaria de Stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X