Imagini apocaliptice în Australia: Cum a ajuns să arate cerul (FOTO)

Autor: , in Externe / 5 ianuarie, 2020, 10:44

Cerul s-a făcut roșu ca sângele, duminică, deasupra unor zone din sud-estul Australiei. Oamenii caută disperaţi refugiu din calea incendiilor devastatoare. Pompierii spun că ultimele 24 de ore au fost cele mai dificile pe care le-au avut vreodată.

Fotografiile realizate în Pambula, în statul New South Wales, arată un peisaj de neimaginat, plin de fum, cu străzi pustii, iluminate de un cer roșu aprins.

Pe o suprafaţă de 30 de kilometri spre sud, cerul roșu-sânge a coborât peste orașul Eden, unde sute de oameni căutau adăpost pe plajă, la recomandările poliției, scrie Digi24.ro.

Multe case au fost distruse în zonă, iar oficialii se tem că vor exista victime.

Un număr de 150 de incendii s-au înregistrat în tot statul, conform Serviciului de Pompieri Rurale. Duminică, aproximativ 2.300 de pompieri luptă contra incendiilor.

„Ziua precedentă a fost una dintre cele mai proaste zile ale noastre”, a declarat duminică comisarul Shane Fitzsimmons, de la Serviciul de Pompieri. El a adăugat că un „număr considerabil” de proprietăți nu au mai putut fi salvate în New South Wales şi că un bărbat de 47 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timp ce lupta cu un incendiu care amenința locuința prietenului său din Batlow. Este a 24-a persoană care a murit la nivel național în acest sezon de incendiu.

Totodată, patru pompieri au fost spitalizați din cauza inhalării de fum, a epuizării și a arsurilor suferite la mâini.

Fitzsimmons a declarat că este posibil ca de duminică temperaturile să mai scadă, dar că situaţia se poate agrava în zilele următoare.

În statul vecin Victoria, trei focuri s-au combinat pentru a forma unul singur mai mare decât Manhattan.

În capitala Canberra au fost înregistrate sâmbătă după-amiază 44 de grade Celsius, un record de temepratură al ultimilor 80 de ani, potrivit Biroului de Meteorologie. În Penrith, la vest de Sydney, au fost 48,9 grade Celsius.

Premierul australian Scott Morrison a declarat că a fost o altă noapte dificilă în toată țara – în special în New South Wales, Victoria și Australia de Sud.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X