(DOC) Reniță publică noi file din Kroll 2; Apare nepoata unui ex-judecător

Autor: , in Politic / 6 ianuarie, 2020, 12:12

Deputatul Iurie Reniță a publicat luni alte câteva file din raportul Kroll 2, cu beneficiarii jafului din sistemul bancar, iar printre numele noi care apar se numără și cel al Irinei Ulianovschi, nepoata fostului judecător al Curții de Apel, Xenofon Ulianovschi.

UPDATE 7 ianuarie: Dreptul la replică. Precizările lui Tudor Ulianovschi privind documentele publicate de Iurie Reniță

UPDATE: Irina Ulianovschi nu este fiica lui Xenofon Ulianovschi, așa cum este precizat în anexa din raportul Kroll, ci nepoata acestuia.

Xenofon Ulianovschi a fost judecător la Curtea de Apel în dosarul lui Ilan Shor, privind jaful din sistemul bancar, dar a depus cerere de abținere de la examinare. Ulterior la fel au făcut și alți judecători, iar într-un final dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cahul.

Irina Ulianovschi este și administratoarea unui salon de frumusețe aflat în curtea hotelului Nobil, care îi aparține lui Vladimir Plahotniuc.

„Nu aș fi postat aceste copii din lista finală a Kroll II, dacă actualul procuror general Alexandru Stoianoglo n-ar fi afirmat public că el nu a văzut niciun fel de listă și nu are suficiente motive să creadă că aceasta ar exista în realitate”, susține Reniță pe Facebook.

Amintim că, acum o lună, Cotidianul a prezentat, în exclusivitate, mai multe file din raportul Kroll 2, cu lista beneficiarilor finali, printre care se numără Vladimir Filat, Vladimir Plahotniuc sau Ilan Shor. Autenticitatea acestora a fost confirmată de către Alexandru Slusari, președintele comisiei parlamentare de anchetă privind jaful din sistemul bancar.

Citește și: (DOC/EXCLUSIV) Stoianoglo „sau nu a citit sau minte”? Lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare, despre care procurorul general spune că nu există

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X