Dreptul la replică. Precizările lui Tudor Ulianovschi privind documentele publicate de Iurie Reniță

Autor: , in Politic / Populare / 7 ianuarie, 2020, 13:41

La o zi după ce cotidianul.md a publicat știrea despre publicarea de către deputatul Iurie Reniță a unor documente care ar releva faptul că printre beneficiarii jafului din sistemul bancar se numără și Irina Ulianovschi, nepoata fostului judecător al Curții de Apel, Xenofon Ulianovschi, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a solicitat dreptul la replică. Fostul ministru din perioada guvernării PDM consideră că numele tatălui său, Xenofon Ulianovschi, nu trebuie corelat cu rudele sale de gradul 3, întrucât Irina Ulianovschi este fiica lui Gheorghe Ulianovschi, fost președinte al Curții de Apel Comrat.

„Fraza in limba engleza, care figurează în tabelul din presupusul raport Kroll este „According to media reports Irina Ulianovschi is the daughter of the former President of the Moldovan Court of Appeal”, face referință la Curtea de Apel Comrat, Președintele căreia a fost Gheorghe Ulianovschi, tatăl Irinei Ulianovschi. Xenofon Ulianovschi nu a fost niciodată Președintele Curții de Apel Comrat sau Chișinău”, susține Tudor Ulianovschi.

„Aceasta corelație nefondata cu numele de familie al meu mi-a calomniat imaginea la care am lucrat 15 ani în sistemul diplomatic. Personal, am peste 15 verișori și nu pot sa răspund pentru acțiunile sau inacțiunile fiecăruia dintre ei”, se mai arată în textul dreptului la replică.

Fostul ministru de Externe din perioada guvernării PDM a reiterat că nu este vizat „în lista din tabelul presupusului Raport Kroll” și că Irina Ulianovschi nu este sora sa.

Precizăm că, la scurt timp după publicarea știrii, redacția cotidianul.md a venit cu o actualizare în care se arată că Irina Ulianovschi nu este fiica lui Xenofon Ulianovschi, ci nepoata acestuia.

Amintim că luni, 6 ianuarie, deputatul Iurie Reniță a publicat alte câteva file din raportul Kroll 2, cu beneficiarii jafului din sistemul bancar, iar printre numele noi care apar se numără și cel al Irinei Ulianovschi, fiica fostului președinte al Curții de Apel Comrat, Gheorghe Ulianovschi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X