Un virus misterios face ravagii în China: zeci de oameni au fost infectaţi

Autor: , in Externe / 7 ianuarie, 2020, 08:25

Autorităţile medicale din China nu au reuşit să identifice încă o tulpină a pnemumoniei care a infectat zeci de oameni şi a alertat restul continentului asiatic, chiar dacă virusul SARS a fost exclus din lista de posibilităţi, transmite CNN, citat de Mediafax.

Cel puţin 59 de cazuri de pneumonie virală au fost raportate în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, şapte pacienţi fiind în stare critică. Toţi pacienţii se află în carantină, iar deocamdată nu au fost raportate decese.

Potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate (WHO), simptomele pneumoniei includ de obicei febra, anumiţi pacienţi întâmpinând dificultăţi respiratorii, iar radiografiile pulmonare arătând leziuni ale plămânilor.

Epidemia a ieşit la iveală la sfârşitul lunii decembrie şi a stârnit îngrijorări că virusul SARS ar putea reveni. SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) este o boală care afectează sistemul respirator al omului şi care a fost raportată pentru prima oară în China în 2002.

SARS s-a răspândit în 37 de ţări, infectând peste 8.000 de oameni şi ucigând 774 începând din noiembrie 2002 până în iulie 2003. Boala este cauzată de un coronavirus, iar simptomele includ febra, tusea, migrenele, ameţeala şi alte simptome precum cele ale gripei.

Autorităţile din Wuhan au anunţat duminică că au exlus posibilitatea prezenţei SARS, MERS (Sindromului respirator din Orientul Mijlociu), precum şi cea a gripei aviare, informează CNN.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X