Tesla Model 3, Model X și Mercedes-Benz CLA se numără printre cele mai sigure mașini testate în 2019 de organizația Euro NCAP, alături de BMW Seria 3, Audi A1 și Renault Clio.

Organizația Euro NCAP a publicat în această săptămână un top al celor mai sigure modele pe care le-a testat pe parcursul anului trecut. În total, Euro NCAP a evaluat 55 de modele în 2019, iar unele dintre acestea au ieșit în evidență prin calificativele foarte bune, scrie Automarket.ro.

La categoria modelelor de familie de mari dimensiuni, Euro NCAP nu a reușit să stabilească un singur câștigător, astfel că a acordat premiul pentru cea mai sigură mașină pentru Tesla Model 3 și BMW Seria 3, în timp ce podiumul a fost completat de Skoda Octavia.

Între timp, Tesla Model X a fost desemnată cea mai sigură mașină la categoria pentru mașini off-road de mari dimensiuni, cu Seat Tarraco pe următoarea poziție.

În segmentul mașinilor de familie de dimensiuni mai mici, câștigător a fost desemnat Mercedes-Benz CLA, care a fost secondat de Mazda 3, în timp ce Subaru Forester a obținut același „trofeu” pentru segmentul off-road de dimensiuni mai mici după ce a învins Mazda CX-30 și Volkswagen T-Cross.

Nu în ultimul rând, lupta pentru supremația în clasa mică a fost acerbă, întrucât Audi A1 și Renault Clio și-au împărțit prima poziție, cu Ford Puma pe un onorant loc 3.

Ultima categorie a fost dedicată mașinilor electrice și hibride, iar aici Tesla nu a avut rival: Model 3 a fost desemnată cea mai sigură mașină electrică și a fost urmată în clasament de Model X.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here